Collecte

19 mei collecte: Zending – Op school het geloof ontdekken.
Voor veel kinderen is geloven niet vanzelfsprekend – soms zijn ze nog nooit in een kerk geweest. Het is fantastisch dat er kerken en scholen zijn die samenwerken om het kinderen het christelijk geloof en de kerk te laten ontdekken. JOP, Jong Protestant, ondersteunt kerken en scholen in hun samenwerking. JOP denkt mee over de invulling van school-en-kerkvieringen, ondersteunen kerken bij godsdienstonderwijs en denken mee over de identiteit van de school. JOP organiseert netwerkbijeenkomsten en maakt ondersteunende materialen. Via een besloten Facebookpagina kunnen kerken en scholen hun ideeën en vragen rond samenwerken delen. Met uw bijdrage kan JOP kerken en scholen ondersteunen om de relatie tussen school en kerk vorm en inhoud te geven.


26 mei collecte: Diaconie – Actie Vakantietas
Een tas vol plezier voor kinderen in armoede. Maar liefst één op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Wanneer in de zomervakantie hun klasgenootjes uitvliegen naar zonnige oorden, blijven zij achter.
Samen met andere kerken in gemeente Lopik doen we mee met de actie Vakantietas. We willen kinderen die in armoede opgroeien in de gemeente Lopik, verrassen met een vakantietas vol speelplezier. Kerk in Actie zorgt voor een vrolijke rugtas, de gezamenlijke kerken van gemeente Lopik vullen deze tas met leuke cadeautjes, zoals stoepkrijt, stiften en een mooi vakantieboek. En kortingsbonnen voor bijvoorbeeld een ijsje. We zijn heel enthousiast over deze actie en bevelen deze actie van harte bij u aan!


30 mei Hemelvaartsdag collecte: Diaconie


Beste gemeenteleden

In samenspraak met de diaconie hebben we besloten vanaf 1 januari a.s. de uitgangscollecte’s te gaan labellen. Nu staat er voor deze collecte altijd “onderhoud”. Dat willen wij nu meer gaan noemen. Het kan b.v. zijn: schilderwerk, verwarming etc. Een bijzonder project komt er nu aan.
Het orgel heeft groot onderhoud nodig. Ca. 5/6 jaar geleden heeft dat ook plaatsgevonden en toen is ook al geconstateerd dat waar we nu tegenaan lopen, moest gebeuren. Destijds is besloten om dat niet te doen (en was nog niet echt nodig) maar nu is dat wel het geval. De steminrichtingen van de gedekte pijpen moeten gerepareerd worden.
Het orgel blijft gedurende het werk gewoon bespeelbaar, alleen de in bewerking zijnde pijpen kunnen niet van zich laten horen.
Dat is de reden dat we de uitgangscollecte wat vaker aan het onderhoud van het orgel toedienen.
Ook met de privacyregeling zijn we weer een stap verder omdat we het belangrijk vinden dat de persoonsgegevens en privacy van onze leden gewaarborgd moet zijn. Daarom is er een privacyregeling gemaakt. Deze staat inmiddels op onze website en is binnenkort ook op de boekentafel te vinden. Momenteel zijn we ook bezig met een toestemmingsformulier persoonsgegevens, waarover later meer informatie volgt.

Met vriendelijke groeten, College van kerkrentmeesters