Zustergemeente Kelementelke

Kelemengemeente-zustergemeente-kelementelke-08telke is sinds 14 december 2014 onze zustergemeente. Het dorp ligt in het Hongaarse deel van Roemenië en telt ongeveer duizend Inwoners. Het contact houdt in dat we aan elkaar denken in de dienst, voor elkaar bidden, elkaar ontmoeten en waar nodig elkaar helpen. Zo worden er reizen georganiseerd om elkaar op te zoeken en elkaar beter te leren kennen. Hoewel financiële ondersteuning niet onze prioriteit heeft in ons contact, sparen wij door middel van collectes en inzamelingen wel om te helpen met het onderhoud van de kerk.


Beste mensen

Informatieavond Roemeniëreis
Zoals u weet willen we onze zustergemeente dit jaar gaan bezoeken. Helaas gaat de geplande zomerreis niet door. In plaats daarvan willen we in het najaar een lang weekend naar Roemenië gaan. We vertrekken op donderdag en komen dinsdag weer thuis. Van zaterdag tot maandag zullen we verblijven bij onze zustergemeente in Kelementelke. Op zondag zullen we ook een gezamenlijke kerkdienst houden. Graag willen we een informatieavond houden op 6 maart om 20.00 uur in de kerk. We zullen deze avond inhoudelijke informatie over het weekend geven. De avond kan geheel vrijblijvend bezocht worden!
We hopen jullie graag te ontmoeten op 6 maart om 20.00 uur in de kerk. Vooraf is gelegenheid voor koffie of thee.

Groeten van de Kelementelke-commissie


Inzamelingsactie 

Naast de Roemeniëreis willen we ook een inzamelingsactie starten.

Tijdens de evaluatie met de bezoekers uit Kelementelke kwam namelijk naar voren dat er behoefte was aan schoolspullen voor de kinderen en de jongeren. Het gezegde luid dat de jeugd de toekomst heeft. Door de jeugd te stimuleren om goed onderwijs te volgen, kunnen we samen die toekomst misschien wel wat kansrijker maken. Daarom willen we graag een rugzakkenactie opstarten. Tijdens deze actie willen we schoolspullen verzamelen. Denk hierbij aan pennen, potloden, kleurpotloden, schriften enzovoorts. Ons plan is als volgt: de rugzakken kopen we zelf zodat de kinderen dezelfde rugzak krijgen. U kunt hiervoor een gift geven in de hiervoor bestemde bus. Daarnaast hebben we strippenkaarten met artikelen erop. Het is de bedoeling dat u een strip afscheurt met daarop het artikel dat u wil kopen. De gevulde rugzakken zullen vervolgens worden verstuurd naar Kelementelke. De actie zal medio maart/april worden uitgevoerd. Houd de communicatie in de Pastopraat en de Nieuwsbrieven goed in de gaten!

De Kelementelke-commissie


Rugzakkenactie Kelementelke
Zoals u in de Pastopraat van februari heeft kunnen lezen, willen we starten met een rugzakkenactie voor onze zustergemeente in Kelementelke.
Met deze actie willen we schoolspullen verzamelen. Denk hierbij aan pennen, potloden, kleurpotloden, schriften enzovoorts. We willen graag zelf de rugzakken kopen zodat alle kinderen dezelfde rugzak krijgen. U kunt hiervoor een gift in de hiervoor bestemde bus doneren. Daarnaast hebben we strippenkaarten met artikelen erop. Het is de bedoeling dat u een strip afscheurt met daarop het artikel dat u wilt kopen.
Ons doel is om ongeveer 100 rugzakken te vullen voor basisschoolkinderen waarvan 30 rugzakken met extra artikelen voor studenten. De gevulde rugzakken zullen vervolgens worden verstuurd naar Kelementelke.
De inhoud van de rugzakken is als volgt:
Voor alle kinderen (100x):Set van 10 A5 schriften (lijntjes)

 • Set van 3 HB potloden (geen Action)
 • Set kleurpotloden (geen Action)
 • Puntenslijper
 • Gum
 • Set stiften (geen Action)
 • Kleine schaar
 • Set markeerstiften
 • Liniaal 30cm
 • Etui

Extra spullen voor de studenten (30x):

 • Gekleurde smalle post-its
 • Set van 5 collegeblokken/notebooks 4x lijntjes, 1x ruitjes 1cm
 • Geodriehoek
 • USB stick 8 GB

Voor sommige producten wordt het afgeraden om het bij de Action te kopen vanwege de mindere kwaliteit. Een goed alternatief hiervoor is bijvoorbeeld de HEMA.
Pennen met reclame erop zijn ook meer dan welkom!
Vanaf zondag 18 maart zullen de strippenkaarten en de giftenbus terug te vinden zijn op de lectuurtafel. Daarnaast zal er een stelling in de ontmoetingsruimte staan, waarin u de spullen kunt deponeren.

We hopen op een mooie inzameling!


Bezoek delegatie uit Kelementelke aan Lopik

Aankomst van onze gasten in Eindhoven en de eerste ontmoeting met koffie en lekkers in de Ontmoetingsruimte. De sfeer zat er gelijk al goed in.

 
 

Bezoek aan Den Bosch met een vaartocht over de Binnendieze, een prima lunch en bij terugkeer een paar gezellige uren met spel en pannenkoeken eten.

 
 

Op zaterdag zijn onze gasten op bezoek geweest bij kaasboerderij van familie De Vos om het kaasmaken te zien. Daarna bij Leo en Willy Verhoef op de boerderij met robotmelking. Een informatieve morgen voor onze gasten die er van genoten. Na een bezoek aan Monumentendag Lopik en midgetgolfen in Benschop was er aan het eind van de dag de zaterdagsnack bij familie Aantjes. Gezellig met zijn allen buiten een patatje gegeten. Daarna een spannend spel waar alle aanwezige van genoten. Inmiddels was het donker en waren de huifkarren voorgereden en met zijn allen naar de Lek waar een kampvuur was gemaakt. Na het nuttigen van een appel of peer hebben we mooie liederen gezongen en was de eenheid hoor- en voelbaar. Met een gevoel van verbondenheid gingen we bij een opkomende maan terug naar de auto’s en naar huis. Een mooie dag om op terug te kijken.

 
 

Overhandiging van onze gasten van een antependium. Met hierop de tekst uit 1 Korinthiërs 13:13. Een mooi geschenk voor een mooie plaats in onze kerk.

 

Na de dienst was er een presentatie met foto’s over de renovatie van de binnen- en buitenkant van de kerk. Daarna voor iedereen koffie met wat lekkers en tijd voor een praatje met elkaar en de gasten. Na een half uur spelletjes doen en genieten van het zonnetje stond de lunch klaar. Er waren veel gemeenteleden en dat is een teken van betrokkenheid wat onze gasten ook zo ervaren. Er was genoeg voor iedereen en na het opruimen tijd voor een wandeling langs de Lek of andere ontmoetingen.

Een rijke zondag met avondmaalsviering, gasten uit buitenland maar ook uit ons eigen land. Eten, drinken, spel, ontmoeting en vooral ook voelbaar de liefde zoals zo mooi naar voren kwam in de dienst en vanuit het geschenk van onze gasten. Dankbaar aan God mogen we terugzien op deze dag.


 
 

Namens de Kelementelke-commissie


Foto’s zustergemeente Kelementelke.