Collecte

Vanuit de diaconie

U kunt op verschillende manier geven voor de collectes. Eén van de mogelijkheden is contant geld in de collectezakken geven. De werkzaamheden rondom contante giften nemen erg toe. Er zijn steeds minder plekken in de regio waar we contant geld kunnen storten en het storten van munten en briefgeld kan ook niet meer op dezelfde plek. Daarnaast moeten ook wij als kerk voor elke storting betalen. Wij vragen u daarom vriendelijk om een van de andere opties te gebruiken om uw gift te geven.

U kunt aan de collectes bijdragen middels:

  • Digitaal geven met de Brugkerk-app. Van vrijdagnacht 00.00 uur tot de volgende week donderdagavond 23.59 uur kunt u geven voor de collectes van die week. Wij bevelen deze manier van geven van harte aan.
  • Collectebonnen geven.
  • Per bank een bedrag overmaken naar NL97 RABO 0373 7478 45 t.n.v. Brugkerk Lopik. Geef in de omschrijving duidelijk aan voor welke collecte (datum dienst) uw gift bestemd is. De penningmeester verdeelt uw gift dan over de drie collectedoelen van de betreffende zondag.
  • Contant geld geven als bovenstaande opties niet mogelijk zijn.

    Collecteren:
    Vanuit de kerkenraad een bericht met enkele punten over het collecteren. Eén van de mogelijkheden is contant geld in de collectezakken geven. De werkzaamheden rondom contante giften nemen erg toe. Er zijn steeds minder plekken in de regio waar we contant geld kunnen storten en het storten van munten en briefgeld kan ook niet meer op dezelfde plek. Daarnaast hebben wij onlangs het bericht ontvangen dat ook wij als kerk, per 1 november 2021 voor elke storting moeten gaan betalen. Wij vragen u daarom vriendelijk om een van de andere opties te gebruiken om uw gift te geven.
    U kunt aan de collectes blijven bijdragen middels collectebonnen, het overboeken van uw gift of digitaal geven via de kerkapp. Van vrijdagnacht 00:00 uur tot de volgende week donderdagavond 23:59 uur kunt u geven voor de collectes van die week. Voor de duidelijkheid en uw gemak staan de doelen erbij. Wij bevelen deze manier van geven van harte aan.

    Sinds Corona is er een 4e collecte bij gekomen: de inhaalcollecte. Dit gaf u de mogelijkheid collectegeld op te sparen en te geven op het moment dat u weer in de kerk kwam. Gezien de huidige versoepelingen, mogen we weer met veel mensen tegelijk in de kerk zijn. Daarmee komt deze 4e collecte vanaf heden te vervallen.

 

5 mei collecte: Kerk in Actie Noodhulp Oekraïne – steun voor inwoners en ontheemden
Verwoeste huizen, een ontwrichte infrastructuur en nauwelijks warmte en elektriciteit. De grootschalige oorlog in Oekraïne gooide het leven en de toekomst van veel inwoners volledig overhoop. Kerk in Actie werkt samen met kerken en hulporganisaties in Oekraïne die ontheemden en slachtoffers van de oorlog blijven helpen.
Regionale hulpcentra geven kwetsbare kinderen – zoals in de frontlinie van Kharkiv – een veilige plek, delen voedsel en medicijnen uit aan iedereen die het nodig heeft en bieden hulp bij traumaverwerking.


9 mei collecte Hemelvaartsdag: Kerk in Actie Zending – Libanon, predikanten opleiden voor het Midden-Oosten
Christelijke instellingen in Libanon hebben meestal een regionale functie. Ook theologische opleidingsinstituten in Beiroet leiden predikanten op voor het hele Midden-Oosten.
Wilbert van Saane is door Kerk in Actie en de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) uitgezonden naar Libanon en werkt er als theologiedocent en studentenpastor. Hij geeft les in systematische theologie en missiologie aan theologiestudenten in Beiroet. Daarnaast organiseert hij kapelvieringen voor studenten en staf.


12 mei collecte: Kerk in Actie binnenlands diaconaat: kerk-zijn voor en met elkaar
Hoe kun je als diaconie iets doen voor mensen in je buurt die leven in kwetsbare omstandigheden? Hoe kun je iets betekenen voor kinderen die opgroeien in armoede en nauwelijks perspectief hebben op een betere toekomst?
Kerk in Actie begeleidt en ondersteunt kerken in heel Nederland om van betekenis te zijn in hun omgeving. Een mooi voorbeeld is ‘De Sleutel’ in Apeldoorn. Dit diaconale initiatief heeft twee locaties in kwetsbare wijken. Buurtbewoners krijgen er de ruimte om zichzelf te zijn, te delen wat hen bezighoudt en zich te ontwikkelen. In ‘De Sleutel’ is iedereen welkom en liefdevolle aandacht voor elkaar staat voorop. Met je gift in de collecte steun je het programma Binnenlands Diaconaat van Kerk in Actie en maak je diaconale initiatieven om van betekenis te zijn voor de buurt mogelijk.


19 mei collecte Pinksteren: Kerk in Actie zending: gemeente-opbouw voor dorpskerken in Bangladesh
In afgelegen dorpen in Bangladesh is het niet vanzelfsprekend dat gemeenteleden samen een sterke gemeente vormen. Christenen vormen een kleine minderheid en het opleidingsniveau in de dorpen is laag. Om dorpsgemeenten te helpen vitaal te zijn en blijven, ondersteunt Kerk in Actie een programma voor gemeenteopbouw.
Voorgangers en kerkelijke vrijwilligers krijgen training in bijbelonderwijs, kinderwerk, leiderschap en diaconaat. Dankzij dit programma kunnen gemeenten groeien in geloof en in dienstbaarheid binnen en buiten de eigen gemeenschap.


26 mei collecte: Protestantse Kerk missionair werk – online platform voor zinzoekers
Op social media, waar jongeren veel tijd aan besteden, is maar weinig zichtbaar van God. Met interessante en inspirerende video’s, christelijke rolmodellen en vriendschappen laat Move Community op social media zien wat het betekent om te geloven in God.
Hoe meer jongeren in hun social media gebruik meekrijgen van wie God is in deze wereld, hoe belangrijker het geloof voor hen wordt. De Protestantse Kerk ondersteunt organisaties zoals Move Community die geloof en jongeren met elkaar verbindt.


Chauffeurs gezocht
We zijn blij te kunnen melden dat we de Plusbus (Shop en Neer-bus) mogen gaan gebruiken voor de diensten van onze Brugkerk om gemeenteleden op te halen en thuis te brengen.
Nu zijn we op zoek naar chauffeurs. Vindt u het leuk en bent u in de gelegenheid om 1 x in de maand gemeenteleden, die zelf geen vervoer hebben, op te halen voor de ochtend- of avonddienst en weer thuis te brengen na de dienst? Dan kunt u bellen of mailen naar: Gerda Boer, tel 0348-553387 of Esther Bijman, tel 0348-553465, e-mail: diaconie@brugkerklopik.nl
De Plusbus is verzekerd en kan door eenieder bestuurd worden die in het bezit is van een B-rijbewijs.