Zustergemeente Kelementelke

Kelemengemeente-zustergemeente-kelementelke-08telke is sinds 14 december 2014 onze zustergemeente. Het dorp ligt in het Hongaarse deel van Roemenië en telt ongeveer duizend Inwoners. Het contact houdt in dat we aan elkaar denken in de dienst, voor elkaar bidden, elkaar ontmoeten en waar nodig elkaar helpen. Zo worden er reizen georganiseerd om elkaar op te zoeken en elkaar beter te leren kennen. Hoewel financiële ondersteuning niet onze prioriteit heeft in ons contact, sparen wij door middel van collectes en inzamelingen wel om te helpen met het onderhoud van de kerk.


 

Kelementelke

Kraanvogelactie Kelementelke:

Als gemeente zijn wij op weg naar Pinksteren. Pinksteren is het feest waarbij één taal wordt gesproken en de Heilige Geest mensen in beweging brengt. Ondanks dat de Hongaarse en Nederlandse taal zoveel verschillen, spreken wij door ons christelijk geloof dezelfde taal met onze Zustergemeente Kelementelke. Om deze verbinding met Kelementelke zichtbaar te maken, is het plan om als gemeente met Pinksteren zoveel mogelijk gevouwen kraanvogels op te sturen naar Kelementelke. Het vouwen van een kraanvogel brengt ons letterlijk in beweging voor onze Zustergemeente. Hoe mooi is het om de mensen in Kelementelke te verrassen met deze creaties. Ze symboliseren de betrokkenheid en aandacht die er is voor onze Zustergemeente. En ze mogen de waardevolle betekenis uitdragen dat wij als verbonden gemeentes als ‘vogels’ mogen leven op de wind van de Heilige Geest.

Dus laat je creativiteit en knutselvaardigheden maar eens lekker de vrije loop en vouw een prachtige kraanvogel voor Kelementelke! Het stappenplan en een gekleurd papier om een kraanvogel te vouwen zijn toegevoegd in de Pastopraat. De kraanvogels kunnen tot en met zondag 16 mei a.s. worden ingeleverd bij de onderstaande adressen. Vervolgens zullen de kraanvogels worden opgestuurd naar Kelementelke.

Brugkerk Lopik – doos op de boekentafel: Lopikerweg Oost 57, Lopik
Familie Bootsma: Batuwseweg 19, Uitweg
Familie Van den Broek: Lopikerweg West 57A, Lopik
Familie Frericks: Jeroen Boschlaan 16, Lopik
Familie De With: Benedeneind NZ 380, Benschop

Behalve deze symbolische actie van aandacht en betrokkenheid, hebben we een aantal mooie giften ontvangen uit onze gemeente bestemd voor Kelementelke, hartelijk dank hiervoor. Wij zijn met onze Zustergemeente aan het afstemmen hoe dit het beste kan worden ingezet. Verdere informatie hierover volgt binnenkort.

Foto’s zustergemeente Kelementelke.