Zustergemeente Kelementelke

Kelemengemeente-zustergemeente-kelementelke-08telke is sinds 14 december 2014 onze zustergemeente. Het dorp ligt in het Hongaarse deel van Roemenië en telt ongeveer duizend Inwoners. Het contact houdt in dat we aan elkaar denken in de dienst, voor elkaar bidden, elkaar ontmoeten en waar nodig elkaar helpen. Zo worden er reizen georganiseerd om elkaar op te zoeken en elkaar beter te leren kennen. Hoewel financiële ondersteuning niet onze prioriteit heeft in ons contact, sparen wij door middel van collectes en inzamelingen wel om te helpen met het onderhoud van de kerk.


Kelementelke 2020

Beste gemeenteleden, na het geslaagde bezoek uit Kelementelke aan Lopik afgelopen september, zijn inmiddels de eerste ideeën voor een bezoek aan Kelementelke in Roemenië weer in de maak! In overleg met Kelementelke kwam het weekend van donderdag 24 tot en met dinsdag 30 september 2020 het beste uit.
Donderdag en vrijdag zullen we een nabijgelegen stad bezoeken en hier in een hotel overnachten. Zaterdag zullen we in de ochtend afreizen naar Kelementelke. Vanaf zaterdag zullen wij in Kelementelke verblijven in gastgezinnen. Wat we precies deze dagen gaan doen is ook voor ons een leuke verassing. Dinsdagochtend vertrekken we uit Kelementelke terug naar Nederland.
Velen die mee zijn gegaan in voorgaande jaren, hebben de reis en het contact met onze zustergemeente als waardevol en erg leuk ervaren. Lijkt het u of jou leuk om aan deze reis deel te nemen, schroom dan niet en geef je op voor de reis. Dit kan door een mailtje te sturen naar jordidenhartog@hotmail.com voor 1 februari 2020. Het is een mooie ervaring voor jong en oud!
Benieuwd naar ervaringen uit voorgaande reizen? Spreek ons gerust even aan!

Namens de Kelementelke-commissie, Jordi den Hartog

Foto’s zustergemeente Kelementelke.