Collecte

Vanuit de diaconie

U kunt op verschillende manier geven voor de collectes. Eén van de mogelijkheden is contant geld in de collectezakken geven. De werkzaamheden rondom contante giften nemen erg toe. Er zijn steeds minder plekken in de regio waar we contant geld kunnen storten en het storten van munten en briefgeld kan ook niet meer op dezelfde plek. Daarnaast moeten ook wij als kerk voor elke storting betalen. Wij vragen u daarom vriendelijk om een van de andere opties te gebruiken om uw gift te geven.

U kunt aan de collectes bijdragen middels:

 • Digitaal geven met de Brugkerk-app. Van vrijdagnacht 00.00 uur tot de volgende week donderdagavond 23.59 uur kunt u geven voor de collectes van die week. Wij bevelen deze manier van geven van harte aan.
 • Collectebonnen geven.
 • Per bank een bedrag overmaken naar NL97 RABO 0373 7478 45 t.n.v. Brugkerk Lopik. Geef in de omschrijving duidelijk aan voor welke collecte (datum dienst) uw gift bestemd is. De penningmeester verdeelt uw gift dan over de drie collectedoelen van de betreffende zondag.
 • Contant geld geven als bovenstaande opties niet mogelijk zijn.

  Collecteren:
  Vanuit de kerkenraad een bericht met enkele punten over het collecteren. Eén van de mogelijkheden is contant geld in de collectezakken geven. De werkzaamheden rondom contante giften nemen erg toe. Er zijn steeds minder plekken in de regio waar we contant geld kunnen storten en het storten van munten en briefgeld kan ook niet meer op dezelfde plek. Daarnaast hebben wij onlangs het bericht ontvangen dat ook wij als kerk, per 1 november 2021 voor elke storting moeten gaan betalen. Wij vragen u daarom vriendelijk om een van de andere opties te gebruiken om uw gift te geven.
  U kunt aan de collectes blijven bijdragen middels collectebonnen, het overboeken van uw gift of digitaal geven via de kerkapp. Van vrijdagnacht 00:00 uur tot de volgende week donderdagavond 23:59 uur kunt u geven voor de collectes van die week. Voor de duidelijkheid en uw gemak staan de doelen erbij. Wij bevelen deze manier van geven van harte aan.

  Sinds Corona is er een 4e collecte bij gekomen: de inhaalcollecte. Dit gaf u de mogelijkheid collectegeld op te sparen en te geven op het moment dat u weer in de kerk kwam. Gezien de huidige versoepelingen, mogen we weer met veel mensen tegelijk in de kerk zijn. Daarmee komt deze 4e collecte vanaf heden te vervallen.

 

 

Collecten juni 2024

23 juni collecte Heilig Avondmaal: Dorcas Actie Waterkracht; drink water, geef water! Shenisiyo uit Ethiopië dronk jarenlang vies en vervuild water. Ze was daardoor vaak ziek en kon dan niet naar school. De waterpompen en tappunten die Dorcas bij haar school en in haar dorp aanlegde, veranderden haar leven. Ze is nu minder vaak ziek en kan daardoor elke dag naar school.
Gelukkig is de situatie van Shenisyo en haar klasgenoten flink verbeterd, maar helaas heeft een op de vier mensen nog steeds geen toegang tot schoon drinkwater. Dat zijn twee miljard mensen!
Zij hebben grote kans om ziektes als diarree en cholera te krijgen. Miljoenen mensen sterven nog altijd aan de gevolgen van vies drinkwater.
Steun de waterprojecten van Dorcas en geef zo iemand toegang tot schoon water. In Ethiopië leggen we bijvoorbeeld waterpompen en tappunten aan en verzorgen we lessen over goede hygiëne.


30 juni collecte: Diaconie Kelementelke. Jaarlijks organiseert dominee Attila samen met enkele vrijwilligers een kinderbijbelweek voor de kinderen in Kelementelke. Aan het eind van een lange zomervakantie hebben de kinderen een leuke week in het verschiet en ze kijken dan ook erg uit naar de jaarlijkse kinderbijbelweek.
In deze week worden er Bijbelverhalen verteld en er wordt samen gezongen en geknutseld. Ook zijn er actieve en sportieve momenten.
De weekindeling wordt bepaald door de beschikbare gelden uit de eigen kerk en door giften. Als er voldoende geld beschikbaar is, wordt er een uitje georganiseerd naar bv, een speeltuin of de dierentuin.
Mede door een bijdrage uit onze kerk kan er een mooie week voor de kinderen georganiseerd worden.


Chauffeurs gezocht
We zijn blij te kunnen melden dat we de Plusbus (Shop en Neer-bus) mogen gaan gebruiken voor de diensten van onze Brugkerk om gemeenteleden op te halen en thuis te brengen.
Nu zijn we op zoek naar chauffeurs. Vindt u het leuk en bent u in de gelegenheid om 1 x in de maand gemeenteleden, die zelf geen vervoer hebben, op te halen voor de ochtend- of avonddienst en weer thuis te brengen na de dienst? Dan kunt u bellen of mailen naar: Gerda Boer, tel 0348-553387 of Esther Bijman, tel 0348-553465, e-mail: diaconie@brugkerklopik.nl
De Plusbus is verzekerd en kan door eenieder bestuurd worden die in het bezit is van een B-rijbewijs.