Kindernevendienst

De kindernevendienst wordt tijdens de morgendienst gehouden voor kinderen in de leeftijd van de basisschool. Als een kind vier jaar wordt, krijgt het een uitnodiging om naar de kindernevendienst te komen. Tijdens de kindernevendienst luisteren we naar een verhaal uit de bijbel en praten we erover met elkaar. We zingen liedjes, maken een werkje over het verhaal of doen een spel. Samen proberen we de verhalen uit de bijbel te begrijpen.

Er zijn drie groepen:

  • Jongste groep: groep 1, 2 en 3 van de basisschool (elke week)
  • Midden groep: groep 4 en 5
  • Oudste groep: groep 6, 7 en 8

Actuele informatie vindt u in de Pastopraat en op de Nieuwsbrief.


Kindernevendienst:

Kindernevendienst:

Ik ben het licht voor de wereld’ (Johannes 8: 12-20)

We gaan weer verder met het project van de veertigdagentijd. Vandaag is de derde plaat alweer aan de beurt. Het gaat hier over het licht. Licht is iets heel wonderlijks. Overdag is het altijd om je heen, maar je ziet het niet. Licht zorgt er wel voor dat jij allerlei dingen kunt zien. En als het donker wordt, denk maar aan een kaars in het donker, dan is het licht ineens wel heel goed zichtbaar. Jezus zegt in de Bijbel: ‘Ik ben het licht van de wereld’. Hierover ga ik iets vertellen. Ik hoop dat jullie weer meekijken of misschien zie ik jullie wel in het ‘echt’ bij de KND.

In de bijlage van de nieuwsbrief vinden jullie een aantal puzzels om te maken en de platen van deze week en vorige week om in te kleuren. Maak er wat van!

Groetjes namens het hele KND-team, Ellen Hoogendoorn.


Voor de kinderen:

Er is een superleuk online kinderprogramma beschikbaar gesteld door Matthijs Vlaardingerbroek. Bij de verhalen biedt Matthijs verschillende video’s aan, waaronder een video met een goocheltruc en een poppenvideo.
Je kunt de kinderprogramma’s de komende weken vinden op https://www.dehenkieshow.nl/