Predikant Ds. Wouter Schraven

Mijn naam is Wouter Schraven.

In het vroege voorjaar van 1962 ben ik geboren op de Veluwe. Daar groeide ik op in een beschermde omgeving samen met mijn twee zussen en broer. In 1984 trouwde ik met Gerjanne de Zwaan. Samen ontvingen we drie kinderen: Laura, Ruud en Rosalie.

Na zeventien jaar Andel mag ik sinds de zomer van 2012 predikant in Lopik zijn.

Ik vind het heerlijk om bij mensen te zijn en iets voor hen te kunnen betekenen. Het leiden van de erediensten vind ik een voorrecht en een belangrijke taak. Die verantwoordelijkheid drukt soms wel wat zwaar op mijn schouders, maar dan mag ik weer weten dat ik er niet alleen voor sta. Ik vind het aardig om wekelijks een Blog te schrijven. Het is een soort ‘preekje’ op maandag.

Ik zie het als mijn taak om God dichter bij de mensen te brengen en de mensen dichter bij God. In mijn beleving is God niet ver weg. Wij zien en horen Hem vaak niet omdat we druk zijn met onszelf en zijn stem van tederheid overschreeuwen of laten overschreeuwen. Wij kunnen veel dichterbij komen. Stilte en innerlijk leven is hierbij van groot belang. Verder vind ik vriendschappen belangrijk. Jezus had ook vele vrienden. Dikwijls gebruikte Hij met hen de maaltijd en er ontstonden mooie gesprekken en beelden. In vriendschap ben je kwetsbaar maar ook kostbaar. Je kan elkaar op hartniveau aanspreken en bemoedigen. Ik geloof in een gemeente die rijk is aan warme onderlinge contacten. Daar wordt iets zichtbaar van een relationele God.

Met liefde en overtuiging ben ik uw predikant. Wanneer u een praatje wilt maken of wat dieper door wilt spreken, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik ben er graag voor u of jou.

Ds. Wouter