Algemeen

Op deze pagina vindt u informatie over activiteiten die meer algemeen van aard zijn of activiteiten en acties waar onze gemeente niet direct bij betrokken is. Als gemeente voelen wij ons met onderstaande initiatieven verbonden en dragen ze een warm hart toe. Daarom brengen wij ze op deze pagina graag onder uw aandacht.

Gastendienst Pinksteren 2020

Zoals elk jaar organiseren we in de Brugkerk een dienst speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. En dit jaar doen we dat natuurlijk ook, maar dan nèt even anders: een speciale online-video-vlog-kerkdienst! Het thema van de dienst is: ‘Pinksteren’.
Verschillende mensen van binnen en buiten onze gemeente hebben een bijdrage geleverd aan deze dienst, dominee Schraven bidt met ons en vertelt kort iets over het thema. Muziek is er van Andrea Vink. De dienst is voor iedereen (en zeker ook voor de kinderen!) een aanrader om deze Pinksterdagen te bekijken

Bekijk hier de gastendienst hieronder of via Youtube (https://youtu.be/x4kh43eU1HY).

Winterwandeling IJsselstein

Op 29 Januari hebben wij meegelopen met de winterwandeling ’s avonds door IJsselstein. Op een leuke wijze werden wij door het stadje geleid, langs verlichte highlights . Op meerdere plekken werden verhalen verteld, plaatsen waar je echt op gewezen moet worden en die overdag nooit zijn opgevallen. Erg leuk!. Na afloop met de groep in het Fulco nog een “bakkie” gedaan, voor sommigen warme chocolademelk , want we waren wel een beetje koud geworden. Ook een leuke gelegenheid om elkaar buiten kerktijd eens te spreken.

Namens de commissie Vorming en Toerusting
Jolleke de Rie

 

Workshop schilderen

Op 27 november werd door de commissie Vorming en Toerusting een workshop schilderen georganiseerd o.l.v. Lisette Tiele en medewerking Ans Aantjes.

Ik kijk, mijn ogen zijn open
maar zie ik wel

Zie ik de schoonheid van die tor
de kleurenpracht van zijn schild
De dag, de nacht die verstilt
hoe wonderlijk is het niet
dat de tijd verschiet
Zie ik het wonder van het bijenvolk
de zon, de regenwolk

de man,  de vrouw, het kind
zie hoe wonderschoon
zij spannen de kroon
Til je hand op, bekijk hem goed
je vingers, zij weten hoe het moet
zie hoe wonderlijk mooi ze zijn

Je ademt, je lacht, je huilt
je leeft, je kijkt en je ziet
je  ziet  de onbegrijpelijke schoonheid
de geweldige grootheid
de aarde, het heelal
de sterren, hun aantal

begrijp ik  het, het leven de dood
het is zo groot

zie en kijk rustig om je heen
en je ziet de wonderen,
je kan er niet omheen

Lisette Tiele