Rommelmarkt

Jaarlijks organiseert de activiteitencommissie een grote rommelmarkt op het parkeerterrein van onze kerk. De opbrengst gaat voor 25% naar een goed doel en het andere deel wordt besteed binnen onze gemeente. Natuurlijk zijn de opbrengsten belangrijk voor onze gemeente, maar  de saamhorigheid en de geweldige inzet van veel leden rondom dit evenement is minstens zo waardevol. Ook enthousiast geworden…, bezoek onze rommelmarkt op de eerste zaterdag van september of geef u op als vrijwilliger.

 

Rommelmarkt 2021

Wat fijn dat de rommelmarkt dit jaar door mocht gaan.
Het was prachtig weer. De sfeer was goed en fijn dat we als gemeente weer met elkaar deze dag mogelijk mochten maken. Alle vrijwilligers enorm bedankt voor jullie inzet.

De opbrengst van dit jaar is €12.605,50


Foto: Anja van Holstein

Rommelmarkt 2021 Goede Doel:
Het goede doel van de opbrengst van de rommelmarkt 2021 is geworden het project Elim in Gambia.
Cornelieke en Augustine hebben wij, Els en Geert Hoeke, deze zomer leren kennen toen ze voor babykleding bij de ViaVia Weggeefwinkel aankwamen. Toen we begrepen met welk goed doel ze bezig waren in Gambia hebben we al onze kleding van de winkel aangeboden. Na de sluiting van de winkel hebben ze de kleding opgehaald om te laten verschepen naar Gambia. Ook bleek dat dit inmiddels een kostbare aangelegenheid is geworden en hebben ze nog meer verteld over hun plannen in Gambia. Dankbaar zijn we dan ook dat de Activiteitencommissie heeft besloten om deze mooie gelovige mensen met hart en liefde voor hun medemens op deze manier te ondersteunen. Het is voor Cornelieke en Augustine en de Stichting Ga voor Gambia en de Elim Foundation een enorme bemoediging. Het onderstaande stukje en de foto’s hebben ze aangeleverd om een indruk te geven van hun project.

Project Elim:
Cornelieke en haar Gambiaanse man Augustine zijn de drijvende kracht achter de stichting Ga voor Gambia en de Elim Foundation in Gambia. Samen hebben ze het doel en de passie om te evangeliseren en mensen in nood te helpen.
In de afgelopen jaren hebben we als stichting Ga voor Gambia diverse kerken, scholen en ziekenhuizen geholpen en hebben we mensen mogen helpen bij het opstarten/herstarten van hun bedrijf waardoor we werkgelegenheid konden creëren. Sinds 2020 zijn we gestart met het kopen van een stuk grond waar we als stichting het Elim project op willen beginnen.
Met het Elim project hopen we als stichting vele mensen in de omgeving van het project te kunnen bereiken door christelijke activiteiten te gaan organiseren. Gambia is een land waar ruim 90% van de bevolking moslim is. Met name in de omgeving van het project lopen veel mensen tegen de problemen aan van verslaving, zwarte magie maar ook zien we enorm veel jongeren die geen hoop hebben voor de toekomst en alleen Europa als enige oplossing zien. Als stichting vinden we het heel belangrijk om het evangelie te delen met de mensen in de omgeving en samen met de jongeren op zoek te gaan naar hun doel in het leven en hun kwaliteiten te ontdekken.
Naast dit evangelisatie project willen we mensen gaan helpen die door een burn-out, depressie of door andere omstandigheden zijn vast gelopen in hun dagelijkse leven.
Daarnaast willen we er ook graag zijn voor mensen die rust zoeken en meer tijd met God willen door brengen. Zeker wanneer dit thuis lastig te realiseren is door de drukte van het dagelijkse leven en alle wereldse dingen om ons heen. Door met elkaar de dag te beginnen/af te sluiten en gezamenlijk (christelijke)activiteiten te doen hopen we mensen te kunnen helpen te groeien in geloof.
Elim betekend ‘(grote) bomen’ en verwijst naar een oase met zeventig palmbomen en 12 waterbronnen, die Mozes en het volk tegenkwamen toen ze de uittocht uit Egypte begonnen waren. Elim was een voor de Israëlieten een rustpunt en oase in de woestijn toen ze vanuit Mara kwamen. We hopen en bidden dat God deze plek in Gambia tot zegen zal gebruiken en dat veel mensen er rust en liefde kunnen vinden en God mogen ervaren als hun Heelmeester.
Cornelieke Jatta-Boom heeft zelf het nodige meegemaakt in haar leven en heeft mogen ervaren dat er bij God genezing is en dat Hij een Heelmeester is. Met deze vele ervaringen hoopt ze straks andere mensen te kunnen gaan helpen en bemoedigen. Augustine Jatta werkt al ruim 15 jaar voor Youth for Christ waar hij vele bouwprojecten heeft geleid en werkt daarnaast nu sinds een jaar op het project in Kachumeh van de Elim Foundation in samenwerking met de Stichting Ga voor Gambia.
De komende tijd zullen we dankzij jullie fantastische donatie van € 3.250,– vele spullen naar Gambia kunnen versturen om de lokale bevolking te helpen en hopen we snel te kunnen beginnen met de bouw van de ruimte voor de christelijke activiteiten en evangelisatie projecten.

Heel erg bedankt, in het Gambiaanse zeggen we Jerrejef.
Namens de Stichting Ga voor Gambia en de Elim Foundation.                  Augustine en Cornelieke
Voor meer informatie ga naar: www.gavoorgambia.nl