Rommelmarkt

Jaarlijks organiseert de activiteitencommissie een grote rommelmarkt op het parkeerterrein van onze kerk. De opbrengst gaat voor 25% naar een goed doel en het andere deel wordt besteed binnen onze gemeente. Natuurlijk zijn de opbrengsten belangrijk voor onze gemeente, maar  de saamhorigheid en de geweldige inzet van veel leden rondom dit evenement is minstens zo waardevol. Ook enthousiast geworden…, bezoek onze rommelmarkt op de eerste zaterdag van september of geef u op als vrijwilliger.

 

Rommelmarkt 2023

Versterking voor de ophaal- en sorteerploeg rommelmarkt
De rommelmarkt is pas net geweest en toch mogen we alweer vooruitkijken naar volgend jaar. Spullen blijven het hele jaar binnenkomen en de sorteerploeg is hier dan ook nu alweer mee bezig. Elke dinsdag-morgen komen zij met veel enthousiasme bij elkaar in de nieuwe schuur.
Er worden veel spullen in de container bij de kerk gebracht. En na het uitzoeken moeten er ook onbruikbare spullen worden weggebracht naar de gemeentewerf. Als uitbreiding op het zeer enthousiaste en gezellige team, zoeken we iemand die hierin kan ondersteunen. Ben jij een gezellig en enthousiast persoon en kun je helpen sjouwen, dan zoeken we jou! Een auto met trekhaak zou ook handig zijn. Heb je interesse? Neem vrijblijvend contact op en maak kennis met het team.
Ook een van de vaste ophalers neemt na vele jaren trouwe dienst afscheid. We zoeken dus dringend een vervanger! Mensen kunnen de ophalers bellen om een afspraak te maken om spullen op te halen. Je bent dus niet aan vaste momenten gebonden, maar kunt (samen met de andere ophaler) zelf een afspraak maken op een moment dat het jou past. Lijkt dit je wat?

Neem contact met ons op! Mail op: activiteitencommissie@brugkerklopik.nl of bel naar
06-13457775 (Marjolijn).

 


Zaterdag 2 september 2023 is het weer zover!!

Dan houden we weer onze jaarlijkse Brugkerk rommelmarkt. Om de markt ook dit jaar weer mogelijk te maken hebben we natuurlijk weer hulp van vrijwilligers nodig! Het benaderen van de vrijwilligers is gestart maar het zou natuurlijk wel helpen als je vast laat weten beschikbaar te zijn! We hebben vrijwilligers nodig voor het laden van de wagens op donderdagavond, het lossen op vrijdagavond en het inrichten en bemensen van de kramen op zaterdag.
Alvast bedankt!


Rommelmarkt 2022

Namens de activiteitencommissie willen we jullie allemaal hartelijk bedanken voor de inzet en het bezoek aan onze 27e editie van de rommelmarkt.

De netto opbrengst is    € 13.139,50 

Winnende lotnummers Verloting:

Wit 283                                            >>>       cadeaubon van de Boekenhoek Lopik
Groen 97                                         >>>       gevulde mand van kaaswinkel van de Stok
Groen 6                                           >>>       Hortensia van bloemenwinkel “4-Roses”
Groen 201                                       >>>       bon van De Rie ijzerwaren
Wit 941                                            >>>       bon van Pannenkoekenhuis “Midden op  ’t land”

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met uw prijs. Prijzen kunnen worden opgehaald bij Jolanda van Vliet, Buitenhof 10 in Lopik, graag even bellen of appen naar 06 18447491
Dan spreken we samen af wanneer de prijs opgehaald kan worden.

Goede doel rommelmarkt:

De netto-opbrengst van de rommelmarkt van dit jaar is het mooie bedrag van € 13.139,50. Hiervan gaat 25% naar een goed doel, het goede doel is dit jaar Kinderfonds MAMAS (Zuid-Afrika). In Zuid-Afrika moeten nog altijd miljoenen kinderen zien te overleven in de keiharde werkelijkheid van armoede. Armoede is zoveel meer dan gebrek aan geld. Het betekent honger, geweld, seksueel misbruik, criminaliteit, aids en uitzichtloosheid. De MAMAS laten het daar niet bij zitten! Zij staan op en ontfermen zich over de meest kwetsbare kinderen in hun eigen omgeving. Verspreid over heel Zuid-Afrika steunt Kinderfonds MAMAS 56 projecten waarin lokale MAMAS hun krachten bundelen en in actie komen. Al deze projecten bieden concrete, dagelijkse zorg aan kinderen in ernstige armoede. Met scholing, onderdak, voeding, kleding, veiligheid, medische zorg, sport, spel en bovenal veel liefde en aandacht. Een kind redden uit de armoede is een kwestie van lange adem. Hulp van de MAMAS is dan ook nooit alleen een boterham vandaag. De MAMAS bieden elk kind de structurele steun die nodig is, hoeveel en hoelang ook, om een zinvolle toekomst op te bouwen. De MAMAS lopen de weg met hen, vanaf geboorte tot aan eerste baan. Die trouwe steun aan de kinderen kunnen de MAMAS alleen waarmaken omdat ook Kinderfonds MAMAS hen trouw en langdurig steunt.
Er was dit jaar geen gehoor gegeven aan de oproep om aan te geven naar welk goed doel 25% van de opbrengst van de rommelmarkt zou gaan. Dat is jammer, want het is het mooist als we een goed doel kunnen steunen waar gemeenteleden “iets mee hebben”. Gelukkig kwamen er tijdens gesprekken met mensen wel suggesties naar boven. Daaruit hebben we een doel gekozen. Heeft u ook een suggestie, alvast voor volgend jaar? U kunt altijd mailen naar activiteitencommissie@brugkerklopik.nl.