Lieve mensen,

De scholendienst gisterenmorgen in de kerk was ontzettend gaaf. De kinderen waren enthousiast, de leerkrachten hadden er echt zin in en waren goed voorbereid. Onze pianist Jan ging uit z’n musicale dak, maar dat komt natuurlijk omdat hij een vrouw heeft met een

mooie groene neus. Voor de mensen die de dienst gemist hebben, meld ik nog even dat het thema was: Jij bent uniek. Dat is weer eens goed om te horen. Uniek omdat de vingerprint van de Schepper op jouw leven is gedrukt. Bijzonder omdat je van God mag zijn. In de kinderpreek vertelde ik dat het vanaf vandaag helemaal hip is om een groene neus te hebben. Ik voegde daad bij woord en schilderde mijn neus groen. Na de dienst kwamen een heleboel kinderen een groene neus halen in de neuzenschilderwinkel. Leuk om te zien hoe iets aanstekelijk werkt. De wat onzekere tieners en de mensen die hun geloofwaardigheid als eerbiedwaardige lieden niet op het spel wilden zetten, bedankten vriendelijk doch beslist. De opmerking dat een dominee beter een groene neus kan hebben dan een blauwe werd zeker niet vergeten.

Toen ik vanmorgen tijdens mijn ochtendwandeling langs De Nieuwe Wiel liep, rende juf Tonja en een meester naar buiten en ze vertelden dat alle kinderen deze morgen bij binnenkomst een groene sticker op hun neus krijgen. Goed idee. Want niet alle kinderen van de school waren in de kerk. Zo kunnen ze nog eens napraten over het mooie thema: Jij bent uniek, maar jij bent niet de enige! Dat laatste kan namelijk ook een probleem zijn. Het kan doorslaan! Dan vind je jezelf wel héél bijzonder, véél beter, mooier en slimmer dan de ander. Dat is nu ook weer niet de bedoeling. Ieder mens heeft iets moois gekregen van de Schepper en samen vormen we een prachtig kunstwerk van mozaïek.

Een kunstwerk van mozaïek is ook wel een mooi beeld voor de kerk. Mozaïek is een kunstvorm waarbij een grote afbeelding wordt gemaakt van veel kleine gekleurde steentjes. Die kleine steentjes zijn vaak kleine gebroken steentjes. Elk steentje heeft z’n plek in de grote mozaïek. Als er één ontbreekt zie je een lege plek. Zo is iedereen met z’n eigen gebrokenheid en met de eigen kleur en vorm een onderdeel van het grote geheel. Je bent nodig en onmisbaar in het Koninkrijk van God. Welnu, weer genoeg gepreekt op maandagmorgen.

Voor zaterdag aanstaande is er weer een Volleybaltoernooi georganiseerd. De kerkenraad wil ook graag meedoen, maar ja er is pas 1 deelnemer. Dat schiet dus nog niet erg op. Daar ik graag in het winnende team zit, prijs ik mij gelukkig mee te mogen doen met de belijdenisgroep. We gaan het zien en ook als je niet meedoet, ben je wel van harte welkom want het is vast weer gezellig en ontspannen in “De Wiekslag”. Nu ik dit zo schrijf realiseer ik me dat het zaterdag 14 februari is, dus: Valentijnsdag! Dit is de dag waarop geliefden elkaar wat extra aandacht geven met bloemen, cadeautjes of een kaartje. Het is zeker spannend als je een kaartje krijgt zonder dat je weet van wie dat kaartje komt. Dat doet je blozen en maakt je misschien ook wel wat onzeker: van wie zal het zijn? In je gedachten kun je er zomaar naast zitten!!! Een hele fijne Valentijn!

Als tekst voor deze week geef ik je graag het volgende mee:

Kwade gedachten zijn de Heer een gruwel, vredige woorden zijn zuiver. Spreuken 15: 26 Ik wens u een goede week!
ds. Wouter

Te volgen op Twitter @wouterschraven