Lieve mensen,

Eén van de eerste liederen die we gisterenmorgen in de kerk zongen was “Tienduizend redenen tot dankbaarheid”. Dat was ook mijn gevoel en de Geest die heerste. Dankbaar om weer samen de eredienst te mogen houden en dan de ontmoeting met al die mensen, met u en jou. Het was overweldigend en ook weer heel vertrouwd. Even elkaar in het gelaat zien en zeggen dat het ‘goed’ is. Wat een voorrecht om samen gemeente te mogen zijn, een veilige plek waar we met onze zorgen, vragen, lofprijzing en al wat menselijk is bij de Heer mogen komen. Ook dankbaar voor de nieuw aangetreden ambtsdragers. Met vertrouwen gaan we de toekomst tegemoet. We beginnen vanavond maar eens met een kerkenraadsvergadering!

En dan was er natuurlijk de rommelmarkt! Ook al regende het zo af en toe ‘cats and dogs’ het was reuze gezellig en wat waren er veel mensen. Dit zegt iets over onze markt. Weer of geen weer, ze komen en ze blijven. Petje af voor al die vrijwilligers. Volgens sommigen zijn het er meer dan tweehonderd. Ik schrijf het maar voluit, dan lijkt het nog meer. Fantastisch! Niet alleen de hemelsluisen stonden open maar ook de knip van velen. Het geld stroomde binnen als water, meer dan 17.000 euro. Dat is veel geld en zelfs weer meer dan vorig jaar. Hartelijk dank!

Deze week staat voor ons als gemeente in het teken van de komst van een elftal uit het kleine plaatsje Kelementelke. Kelementelke is oorspronkelijk een Hongaars dorp en ligt in Roemenië. Met deze gemeente zijn we een contact aangegaan en we noemen elkaar ‘zustergemeente’. De aanvoerder van het elftal is de predikant Attila. Het vliegtuig met de spelers landt donderdag rond twee uur op de luchthaven van Eindhoven. De stemming zal vast beter zijn dan bij de terugkomst van het Nationaal Elftal ook wel genoemd FC-Knudde. Enkelen van ons halen de Kelementelkianen op en rond vier uur komen ze aan bij onze kerk aan de Fuikebrug. Wat zou het fantastisch zijn als u daar ook even komt om hen te verwelkomen. Een spandoek is in de maak en de koffie wordt gezet. Voor onze gasten is het een hele belevenis. De meesten van hen vliegen voor de eerste keer en komen dan in een heel andere wereld terecht. Wij willen ze een onvergetelijke tijd in Lopik geven!

Ze blijven tot volgende week dinsdag. Er staat van alles op het programma zoals een rondvaart in Utrecht, de Dom, een melkstal, een kampvuuur aan de Lek, pannenkoeken, Amykar-friet aan de LWO196A, een wandeling aan zee, maar vooral ontmoeting met elkaar. U en jij bent ook van harte uitgenodigd om mee te doen, mail of bel mij gerust. Zondag mag ik samen met ds. Attila de morgendienst doen. Wij vieren dan het Heilig Avondmaal en na de dienst is er gelegenheid tot ontmoeting. Wat zou het fijn zijn als u aanwezig bent en ook deelneemt aan de lunch op zondag. Neem zelf ook iets lekkers mee en dan delen we met elkaar tot het op is…

Tijdens de dienst gisterenmorgen was er nog een verrassing. Na de preek gingen de mensen die boven zaten (leden van El Shaddai) staan en zongen onder begeleiding van het orgel uit volle borst een mooie tekst op de muziek Air van J.S.Bach. Werkelijk geweldig en indrukwekkend. Als afsluiting geef ik u graag een deel van de tekst mee voor deze week.

Hij heeft de dood overwonnen.
Hij deed het voor jou en voor mij.
Wij mogen zingen, wij mogen zingen. Dank dan nu deze Heer en wees blij!

Ik wens u een goede week onder de zegen van de Heer. Hartelijke groet ds. Wouter