Wat mooi dat er telkens weer nieuwe initiatieven zijn om jonge mensen te helpen hun weg door het leven te vinden. Zo raakte ik al weer even geleden op het spoor van ‘Huis van Belle’. Dit is een veilige online plek voor tienermeiden. Huis van Belle bestaat een jaar of drie, geeft een magazine voor tienermeiden uit en heeft een gave website met elke dag een nieuwe blog en vele leuke artikelen en weetjes. Huis van Belle is ook te volgen via Facebook en Twitter. Ze willen een thuis bieden waar je compleet geliefd wordt zoals je bent. Oprichter Eline Hoogenboom schrijft: “Meiden zijn krachtig en kwetsbaar tegelijk. Het is mijn drive hen te voorzien van goede tools en rolmodellen om tot goede keuzes en een sterke identiteit te komen. Om hen te helpen krachtige vrouwen te worden die van betekenis zijn voor de wereld om hen heen.” Meiden hebben mijn hart. Niet in de laatste plaats omdat ik er zelf ooit eentje was, vol onzekerheid, problemen en op zoek naar bevestiging, op zoek naar mijn echte ik. Wie ik echt was, ontdekte ik toen God me liet zien dat ik geliefd ben.”

Een zomeractiviteit van Huis van Belle is #notsoperfect. Op sociale media lijkt het of iedereen een perfect leven leidt. We zien prachtige selfies, de mooiste vakantiefoto’s met strakke bruine buiken, een gaaf gezicht en een strak blauwe lucht. Of thuis een zonnige barbecue met een hoop populaire vrienden in een perfect gestylede tuin waar iedereen het super-de-super naar zijn zin heeft. De schimmelteen, de mislukte selfie en de aangebrande kipsaté en het gekibbel achter de schermen is niet zichtbaar. Is het echt zo dat iedereen een perfect leven heeft? Dat kan toch niet! We hebben toch allemaal ups en downs. Wat zou het mooi zijn om daar wat eerlijker over te zijn. Dat maakt het leven wel wat meer ontspannen. En voor je zelfvertrouwen is het ook goed wanneer je ziet dat anderen ook worstelen met mislukking en tegenslag. Dat was de reden om te starten met ‘niet zo perfect’. Je bent mooi, ook al ben je niet perfect. Een nieuwe meer ontspannen levensstijl zou de goed-genoeg-stijl kunnen zijn. Ook als tiener hoef je niet perfect te zijn en het zou helpen wanneer de rolmodellen ook iets meer laten zien van imperfectie.

Nog even ietgarfields over thuis. Onze poes Garfield is morgen uitgeteld. Ze is akelig dik. Wanneer ze zich gaat wassen, valt ze pardoes om. U begrijpt dat de hele huishouding in de war ligt. Het is de eerste keer en we zijn zeer benieuwd hoe het zal gaan. De studeerkamer is omgetoverd tot een heuse ‘kraamkamer’. Dus als u belt en wat vreemde geluiden hoort, weet u wat er aan de hand kan zijn. Mijn zus, de kattenexpert, is stand-by. Wanneer we het niet meer zien zitten, bel ik haar en komt ze met gezwinde spoed uit het hoge Noorden naar Lopik.  Ik houd u op de hoogte.

 

Ik sluit graag af met een mooie spreuk.  Laat je geloof sterker zijn dan je angst.

Fijne week onder de zegen van de Heer.

Ds. Wouter