Deze week door Judith. Afgelopen week was het weer eens tijd voor een bezoekje aan de kapper. Volgens mij weet iedereen hoe dat gaat bij de kapper. Daar is namelijk alles bekend en kun je weer een hoop nieuwe feitjes verzamelen. (Ideaal voor nieuwsgierige mensen zoals ik) Zo gebeurde het ook dat ik nog geen twee stappen binnen had gezet of er werd aan mij gevraagd of ik inspiratie kwam opdoen voor mijn blog. Eén van de gemeenteleden had me via de spiegel binnen zien komen. Grappig, dat ik bij de kapper over de blog aangesproken werd. Ik vertelde dat dat niet mijn insteek was, maar achteraf had ze gelijk, mijn kapper bezoekje bracht me het begin van de blog.

Niet alleen de vrouw uit onze gemeente toonde interesse in de blog, ook de kapster praatte gezellig mee. Na de voorgaande blogs besproken te hebben kwam al snel de vraag waar ik dan wel niet mijn blog over wilde schrijven. Enthousiast begon ik te vertellen.

Vandaag is het nog een rustige dag. Nog even een dag zonder enthousiastelingen die energie hebben voor tien. Morgen beginnen namelijk de tentdagen en dus ook het Summer Teen Event. Een jaar of 4 geleden ging ik zelf ook met plezier naar dit toffe event, en nu mag ik, met een mooi team, zorgen voor 3 toffe dagen. De afgelopen maanden hebben we al wat gezellige vergaderingen met elkaar gehad, om invulling te geven aan deze dagen. Na wat sparren kwamen we uiteindelijk op het thema : ‘de rees van je leven’. De oplettende lezer ziet direct dat we hier een spelfout gemaakt hebben. Bewust, zodat het opvalt en mensen er over gaan praten. Of het werkt? Dat zullen we zien! Bij de kapper heb ik ze er nog niet over gehoord, haha.

Tijdens het event gaan we een hoop plezier maken met de tieners, leuke spellen en lekker eten. Ook willen we tussen die spellen en de gezelligheid door iets meegeven van het geloof en van de liefde van Jezus. Ik hoop dat we als team door kleine dingen heen iets kunnen planten en kunnen uitstralen. Ik wil jullie graag een ontzettend mooi en waargebeurd verhaal vertellen wat ik hoorde op de pinksterconferentie Opwekking. Ik vind het zelf een inspirerend verhaal, waar we een hoop van kunnen leren. Het verhaal gaat als volgt:

Ergens in Nederland was er een dominee met een gemeente. In deze gemeente waren veel verschillende soorten mensen en zo ook Nick (gefingeerde naam). Nick kwam al een aantal jaar trouw in de gemeente, maar de laatste maanden had de dominee hem niet meer gezien. Op een dag fietste de dominee langs de flat waar Nick woonde. Hij kreeg het gevoel dat hij moest aanbellen, zou hij dat nu wel doen? Na een tijdje getwijfeld te hebben, belde de dominee toch maar aan. De deur ging niet open, maar toen de dominee naar boven keek zag hij Nick uit het raam hangen. “Ja, hallo, wat is er?” De dominee vroeg of Nick met hem wilde praten. “Doe maar via de intercom” zei Nick. Zo gezegd zo gedaan. Na een tijdje gesproken te hebben vroeg Nick de dominee toch maar naar binnen, hij vertrouwde deze kerel wel. De dominee kwam binnen bij Nick en het bleek heel niet goed met hem te gaan. Hij gamede de hele dag en deed verder weinig meer. De dominee besloot Nick mee te nemen naar zijn huis en hielp hem weer de maatschappij in. Het ging steeds wat beter met Nick. Hij vond een vriendin die zich ook bekeerde. Ze trouwde en het ging goed met Nick. Nick en de dominee waren ondertussen heel goede vrienden geworden en 5 jaar nadat de dominee had aangebeld zaten ze samen te eten. Nick vertelde dat er nog iets was wat de dominee niet wist, iets wat hij nog wilde vertellen. Nick vertelde: “Dominee, toen jij aanbelde, had ik net mijn afscheidsbrief geschreven, ik was van plan om die avond van de flat te springen.”

Tijdens Opwekking vertelde deze dominee zelf dit verhaal. En hij vertelde hierbij de gelijkenis van de broden en de vissen. Wij kunnen allemaal iets inzetten. Net zoals het jongetje zijn 5 broden en 2 vissen gaf. Als wij iets inzetten dan zal God daar enorme dingen mee gaan doen. Soms is het maar iets kleins, één appje of misschien even bij iemand op bezoek. Als God er mee aan de slag gaat, kan het levens veranderen.

Ik wens jullie allemaal een heel fijne week, gebruik je talenten en vertrouw erop dat God daar grootse dingen mee kan doen.

Judith Bijman