En dan is het gewoon twee januari. De feestdagen zijn voorbij en het ‘gewone’ leven gaat weer verder. Telkens is er weer een volgende dag. Dat is ook weer mooi en troostrijk. Er zullen moeilijke dagen bij zijn; dagen waarvan je hoopt dat ze snel voorbij zijn; dagen waar je geen genoeg van krijgt; dagen die je graag vast wilt houden. Elke dag is uniek en er is geen dag die je over kan doen. De bekende Ierse rockband U2 zingt “It’s a beautiful day, don’t let it get away” (het is een mooie dag, laat hem niet door je vingers heenglippen). Elke dag is genade en elke dag mogen we ervaren als een geschenk van God. Zo staan we aan begin van een nieuw jaar.

Hoe is het met uw goede voornemens? Meestal worden ze bedacht om er op dat moment even van af te zijn. Dan heb je namelijk een vrijbrief om nog even iets te veel te snoepen, te roken, te veel te eten of wat dan ook. Het nieuwe jaar lijkt dan nog ver weg en je kan nog even veilig ‘zondigen’ tegen wat je graag zou willen of wat je graag zou willen doen geloven. Voor mezelf heb ik de lat niet al te hoog gelegd. Het lijkt me goed om iets meer te bewegen, te lezen en een klein beetje af te vallen. We gaan het zien. Meer dan je best kun je niet doen, toch!?

Met onze Via-Via weggeefwinkel dingen we mee naar de Ereprijs wijk- en buurtbeheer 2017. Wanneer een vrijwillersgroep zich heeft ingezet voor het verbeteren van de leefbaarheid van een kern, wijk of buurt binnen onze gemeente, kan deze meedingen naar de prijs. Voor de nummers 2 en 3 is een bedrag van €100,-  gereserveerd. De winnaar ontvangt een bedrag van €500,-. In totaal doen 14 vrijwilligersgroepen mee. De jury beoordeelt de inzendingen op basis van de criteria zelfwerkzaamheid, creativiteit, originaliteit, aantal betrokken vrijwilligers, resultaat en draagvlak. Aanstaande donderdag 4 januari zal tijdens de nieuwjaarsreceptie in Dorpshuis De Schouw de winnaar bekend gemaakt worden. Het is al leuk om mee te doen, maar winnen zal natuurlijk wel een hele eer zijn. Ik ben benieuwd!

Zo aan het begin wens ik u en jou een mooi en gelukkig jaar onder de rijke zegen van de levende Heer.

Ik sluit graag af met een paar woorden uit Jesaja 40.

” Een eeuwige God is de Heer, schepper van de einden der aarde.

Hij wordt niet moe, Hij raakt niet uitgeput, zijn wijsheid is niet te doorgronden.

Hij geeft de vermoeide kracht, jonge strijders worden moe en raken uitgeput, zelfs sterke helden struikelen,

maar wie hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht.”

ds. Wouter