Gisteren was het moederdag. Iedereen heeft een moeder. Het moederschap is niet altijd een dankbare taak. De waardering komt dikwijls later. Op deze dag hecht ik er aan om ook te benoemen wat  niet zo makkelijk is. Er zijn moeders die een kind verloren, moeders met verdriet, moeders die er alleen voor staan. Er zijn ook vrouwen die graag moeder wilden worden, maar zonder kinderen zijn gebleven. Ik ontmoet ook mensen die geen goede herinneringen hebben aan hun moeder omdat ze er niet was voor de kinderen of helemaal geen ruimte gaf om kind te zijn. Het leven is niet perfect. Bijna elk mens heeft zijn pijn. Goed om juist op dit type dagen aandacht te hebben voor de ander.

Gisterenmorgen las ik wat woorden voor die gaan over de vrouw. Er hebben mensen gevraagd om deze woorden. Ik zal ze hieronder zo plaatsen om nog eens na te lezen. Maar eerst nog dit: vandaag beginnen voor veel studenten of scholieren de examens. Ik herinner me nog de spanning van die tijd toen ik er zelf voor stond en weer niet al te veel had gestudeerd. Ook staat me de examentijd van de kinderen nog goed voor ogen. Dat vond ik ook altijd spannend voor de kinderen. Je leeft mee en ziet hoe ze er naar toe leven. Via deze blog wens ik alle examenkandidaten super veel succes en rust om tot een mooi resultaat te komen.

Vandaag schrijf ik een korte blog. Er staat deze week veel op stapel en na het Pinksterfeest houden we even vrijaf. Goede voorbereiding op het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.

Hé, mooie, sterke vrouw,

Er zal altijd iemand slimmer zijn.

Haar huis zal groter zijn,

de maat strakker.

De vakantieoutfit helemaal up to date.

Haar kinderen zullen het beter doen op school.

Haar man zal meer klusjes doen in huis,

misschien attenter zijn en de bloemen zeker niet vergeten.

 

Laat het maar gaan.

Laat de stress maar los

Houd van jezelf zoals je bent.

Houd van mensen die bij jou horen.

Omarm je omstandigheden.

 

Mooi mens,

God heeft je gezegend met talenten en gaven.

Leer ze ontdekken en leef.

Tel je zegeningen

en wees gezegend.

Je bent een geliefde dochter van God!

Heb een goede week onder de zegen van de Heer.

Ds. Wouter

Volgende Blog maandag 4 juni