Het zijn vaak de kleine dingen die het doen. Dat kan in positieve zin, maar ook in negatieve. Zo kun je zomaar een tijd wakker liggen van een mug. Het is maar een akelig klein diertje, maar het kan je behoorlijk uit de slaap houden en irriteren. En dan nog maar te zwijgen over de bloedvlek op het plafond als gevolg van een nachtelijke actie. De processierups waar veel over te doen is, is niet al te groot, maar de overlast kan overweldigend zijn. Zo kan de tijdens de vakantie iets kleins je behoorlijk uit de stemming halen. Ook iets kleins in je lichaam kan zomaar zorgen baren en je uit de slaap houden. Anderzijds zijn het juist ook de kleine dingen en gebeurtenissen die het leven aangenaam maken. De kunst is steeds weer om oog te hebben voor iets kleins waar je blij van wordt. Dat kan je plotseling overvallen. Iemand die je allang niet gezien en gesproken hebt en dan ineens weer datzelfde gevoel van vriendschap en ontroering. Of ineens een uil die roept bij het intreden van het duister. Zo heb jij waarschijnlijk ook wel van die kleine dingen waardoor je verrast bent en waar je blij van wordt. Mooi om daar juist ook tijdens de vakantietijd oog voor te hebben en van te genieten. De komende dagen ben ik nog wat aan het werk. Er moet altijd nog weer van alles gedaan worden. Maar dan breekt ook een tijd van rust en recreatie aan. Ik ben van plan om lekker veel te gaan lezen, wat te schilderen en te wandelen. Later gaan we er ook nog even tussenuit naar een Airbnb in Zwitserland om op hoogte te gaan wandelen en te genieten van de natuur.

De blog gaat gewoon door maar wel met andere schrijvers. Ze hebben allemaal al eens eerder een blog op deze site geschreven. U wens u en jou veel leesplezier en een fijne vakantietijd.

Ik sluit graag af met de tekst van het lied ‘Het zijn de kleine dingen die het doen’.

Dat kleine beetje zon waar je al weken lang op wacht

Die uitgestoken hand, die je van hem niet had verwacht

Dat kleine bosje bloemen en precies op dat moment

Die onverwachte brief als je alleen of eenzaam bent

Refrein: ’t Zijn de kleine dingen die het doen,

die het doen ’t Zijn de kleine dingen die het doen

’t Zijn de kleine dingen die het doen,die het doen

’t Zijn de kleine dingen die het doen.

Die kinderstem die kleur geeft aan een saaie grijze dag

Dat overwacht gesprek, toen je het allemaal niet meer zag

’t Was even net als vroeger en je kreeg weer een ballon

’t Geeft je leven kleur, er is opeens een beetje zon

Refrein

We leven in het groot, we maken veel te veel misbaar

We praten wel, maar luisteren te zelden naar elkaar

We kijken naar een punt en veel te weinig om ons heen

We zien geen kleine dingen en dus blijven we alleen

Het zijn de kleine dingen die het doen.

Een fijne week onder de zegen van de Heer.

Ds. Wouter