#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Date(s) - 24/09/2017
09:30

Categorieën Geen Categorieën


C.R.M. Deo Datus en Männerchor 1840 Grebenstein

Tijdens een uitwisselingsweekend van de Jumelage in Grebenstein zijn in 2003 de eerste contacten ontstaan met het plaatselijke mannenkoor. Twee bestuursleden van de stichting Jumelage Lopik, tevens koorzanger van Deo Datus, waren gastzanger bij het Grebensteinse mannenkoor tijdens een oecumenische kerkdienst in de oude stadskerk.
En van het een komt het ander…  twee gezamenlijke koorweekends in Grebenstein en één in IJsselstein. Van 22-24 september is het Duitse mannenkoor voor de tweede keer te gast in IJsselstein. Op zaterdag 23 september wordt een concert georganiseerd in de Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2 te IJsselstein. Aanvang 19.30 uur. Beide koren worden begeleid door de bekende IJsselsteinse pianiste Lineke Lever.
Omdat de contacten via de Lopikse Jumelage zijn ontstaan leek het ons wel mooi om ook Lopik te betrekken bij het bezoek van het Grebensteinse mannenkoor.
Deo Datus heeft de kerkenraad van de Gereformeerde kerk aangeboden om samen met het Grebensteinse mannenkoor een gastoptreden te verzorgen in de morgendienst van zondag 24 september. De kerkenraad heeft positief op ons aanbod gereageerd. Beide koren zullen hun liederen als gezamenlijk koor ten gehore brengen.
Het Grebensteinse koor heeft een algemene signatuur, maar heeft wel diverse christelijke liederen op het repertoire staan.
Organist is Jan Spier. Ook zal hij de koorzang begeleiden. Voorganger is Nel Rijneveld-Schep.
Na de dienst is er koffie en thee, maar vooral gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Een ieder is hartelijk welkom om deelgenoot te worden van de optredens van de twee mannenkoren, zowel op zaterdagavond in IJsselstein als op zondagmorgen in onze kerk.

Namens de organisatie,
Kees Aantjes en Jan Dirk Schinkel