#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Date(s) - 26/09/2018
19:45

Categorieën Geen Categorieën


Op woensdagavond 26 september zal dominee Rianda van der Zouwen aandacht besteden aan het jaarthema: Een goed gesprek, aan de hand van door haar gemaakte beeldhouwwerken. Rianda stelt zich onderstaand voor:
Mijn naam is Rianda van der Zouwen – van Haaften. Ik ben getrouwd, moeder van 3 zoons en oma van 4 kleindochters. Ik ben predikant van beroep en mijn hobby’s zijn zingen, zwemmen en beeldhouwen. Over dat laatste wil ik wat meer vertellen – zowel in dit stukje als op een avond in de kerk bij ‘een goed gesprek’. Het boeit me enorm om met een ruwe steen aan de slag te gaan en daar een voorstelling in ‘tevoorschijn te roepen’. Misschien ook wel vanuit mijn pastorale ervaring bij ontmoetingen, waarbij zo vaak blijkt dat – bij een open gesprek – achter een masker of houding een prachtig mens tevoorschijn komt… Het thema van de avond is ‘Verbeeld Leven’. Samen met u/jou wil ik ontdekken hoe je ‘in goed gesprek’ met (eigen) beeldhouwwerken je leven kunt verdiepen.
Op de foto zie je één van die werken: Steenbreek. In veel opzichten is het leven ‘maakbaar’, maar soms moet je pijnlijk concluderen dat er ‘zomaar’ een stuk (een mens, je gezondheid, een mogelijkheid) van je wordt afgebroken… Betekent dat dan het einde? (hoe) kun je verder? We maken een ontdekkingstocht.
Welkom en graag tot 26 september, de koffie/thee staat om 19.45 uur klaar in de ontmoetingsruimte van de gereformeerde kerk.