#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Date(s) - 31/05/2022
19:30

Categorieën Geen Categorieën


Van de buitenkant kijk je er soms wat vreemd tegenaan.
Wat is het eigenlijk?
Je zit stil op een stoel, steekt een kaarsje aan en dan….?
Denken? Maar aan wat? Niet denken? Maar dat kan ik niet.
Wachten tot ik rustig word?
‘Ik ben toch iemand die graag bezig is. Met de voeten in de klei. Dat ook nog. Het is me al gauw te zwevend.’

Meditatie hoort bij onze christelijke traditie. Al in de eerste eeuwen wijdden mensen zich bijv. aan de lectio divina, een goddelijke lezing van Bijbelteksten. Zij zien meditatie als een oefening om met God in contact te komen naast persoonlijk gebed of zondagse eredienst.
Het is stil worden, luisteren, een Woord koesteren en erover in gesprek raken met God. Met een open hart. Met lege handen.

In het leven gaat het erom dat iedereen zijn weg naar God kan vinden.
Misschien is meditatie daar deel van, misschien niet.
Mocht je het een keer willen verkennen, kom dan vanavond, dinsdag 31 mei 2022, om 19.30 uur naar De Brugkerk, Lopikerweg Oost 57, Lopik.
We gaan dan kennis maken met de lectio divina en daarna is er gelegenheid om nog even na te praten. In totaal zijn we een uur samen.

De avond is open voor alle geïnteresseerden, gemeenteleden en parochianen of mensen van ‘buiten’ en staat onder begeleiding van Marion Korenromp, RK pastoraal werkster van de parochie H. Drie-eenheid en wordt georganiseerd door de commissie Vorming & Toerusting van de Brugkerk.
Het is fijn als u even doorgeeft als u komt bij Christa Dietvorst, e-mail: christad.1973@gmail.com of mobiel 06- 14224004, maar u kunt ook altijd onaangekondigd nog binnenlopen.
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Alie van der plas