#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Date(s) - 17/01/2017
19:30

Categorieën Geen Categorieën


Van onze tijd wordt nogal eens gezegd dat wij leven in een beeldcultuur.  In het aanbod van Vorming &Toerusting willen we daar (opnieuw) aan tegemoet komen door op 17 januari 2017 een film te gaan zien en te bespreken.

Mogelijk werpt de film een nieuw licht op actuele thema’s: vaak is er meer in een speelfilm te ontdekken dan zo op het eerste gezicht lijkt. Films, zeker de ‘betere’ films, gaan bijna altijd over ons leven, onze vreugde en pijn, en soms over God en geloof.

Deze keer is gekozen voor de  Japanse film  ‘Departures’ (2008, Oscar winnaar ‘beste buitenlandse film ‘).
De film volgt de diepgaande en soms komische kennismaking van Daigo Kobayashi met de dood terwijl hij de wonderen, vreugde en betekenis van het leven ontdekt.
Daigo is een getalenteerd cellist wiens orkest plotseling wordt ontbonden. Door geldgebrek keert hij met zijn vrouw terug naar zijn geboortedorp, waar hij door een onduidelijke advertentie bij een uitvaartondernemer wordt aangenomen. Het beroep heeft geen aanzien, toch raakt Daigo steeds meer bedreven in de officiële rituelen en door de dagelijkse confrontatie met de dood, begint hij eindelijk in te zien waar het in het leven werkelijk om draait.

Nel Rijneveld-Schep zal de nabespreking op deze avond leiden.

17 Januari staat de koffie/thee klaar  om 19.30 uur. De film wordt gestart om 19.45 uur. Welkom in de Gereformeerde kerk, Lopikerweg 57!

Commissie V&T, Alie van der Plas-Wolgen