#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Date(s) - 15/01/2017 - 22/01/2017
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


Van 15-22 januari 2017 wordt er weer de ”Week van Gebed” georganiseerd door Missie Nederland, een interkerkelijk netwerk van kerkgenootschappen. Het thema is ‘Jouw hand, mijn glimlach’. Deze week staat in het teken van verzoening en blikken we terug op 500 jaar reformatie. De centrale tekst is 2 Kor. 5:14-20, waar Paulus ons oproept tot verzoening: Het is God, die door Christus de wereld met zich verzoend heeft.
Door elkaar een hand te geven, is er contact en maak je het weer goed. De reactie daarop zoals een glimlach laat zien dat verzoening van twee kanten komt. De Duitse kerken hebben dit jaar het thema aangereikt en helpen ons op weg om Paulus woorden concreet te maken. We bidden dat deze drijfveer verdeeldheid overstijgt en christenen dichter bij elkaar brengt.

Ook in Lopik zijn er diverse samenkomsten, zoals:
Zondagmorgen, 15 januari 10.00 uur is er een dienst in de katholieke kerk in Cabauw. Diaken Jacques Collignon zal hier aandacht besteden aan dit thema, ondersteund door een koor dat bestaat uit leden van het Cabauws dames/herenkoor en het Gereformeerd kerkkoor. In deze viering wordt geen communie uitgereikt.

Verdere (gebeds)samenkomsten:
Zaterdagavond 14 januari bijt de jeugd de spits af met een zg. prayernight, voor jongeren en ieder die zich jong voelt, in De Schaapskooi.
Zondagavond 15 januari in het Verenigingsgebouw, naast de kerk in Jaarsveld.
Dinsdagavond 17 januari in de Schaapskooi, achter de kerk in Lopik dorp.
Woensdagavond 18 januari in de pastorie, naast de kerk in Cabauw.
Donderdagavond 19 januari in de Ark, achter de kerk in Lopikerkapel.
Zaterdagavond 21 januari in de kerkzaal van de Geref. kerk in Lopik, Ds W.M. Schraven zal hier een afsluitende meditatie houden, de gitaargroep Akkoord uit Cabauw verleend haar medewerking.

Alle avonden beginnen om 20.00 uur en hebben muzikale begeleiding. Iedereen is van harte welkom om mee te praten, zingen, bidden of gewoon te luisteren.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.weekvangebed.nl.

Ds. Wouter Schraven