#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Date(s) - 20/10/2022
19:30

Categorieën Geen Categorieën


Zin in film, onder begeleiding van Nel Rijneveld.

Geïnteresseerd hoe mensen –waar en hoe dan ook– ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘Zin in film worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond. Deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan, hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met mede-kijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om je reacties te delen met anderen.

In oktober hebben we gekozen voor de film: The Children Act.

Inhoud: Fione Maye is een gerespecteerd rechter die zich dagelijks buigt over het complexe familierecht. Ze is een workaholic en haar huwelijk met Jack staat daardoor onder hoge druk. Terwijl ze zich door deze persoonlijke crisis heen slaat, moet Fiona uitspraak doen in de zaak van de 17-jarige Adam, een slimme en knappe jongen die, op basis van zijn religieuze overtuiging, een bloedtransfusie weigert die zijn leven zou redden. Een mooie film met morele dilemma’s.

Regisseur: Richard Eyre, Scenario: Ian McEwan, Cast: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead, Ben Chaplin, Rosie Cavaliero, Eileen Walsh